Νέα

MathAid Greece Challenge

MathAid Greece Challenge

Το MathAid Greece σε προκαλεί να συμμετάσχεις στον 1ο online διαγωνισμό Μαθηματικής Σκέψης στην Ελλάδα. Εάν είσαι μαθητής Β’ ή Γ’ Γενικού Λυκείου, διάβασε περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω και δήλωσε συμμετοχή!

Λεπτομέρειες διαγωνισμού 

Τι θα κληθώ να απαντήσω;

Ο διαγωνισμός αποτελείται από δύο φάσεις. Κάθε φάση περιλαμβάνει την online επίλυση ενός quiz με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, διάρκειας 90 λεπτών. Υψηλότερη βαθμολογία συγκεντρώνουν οι διαγωνιζόμενοι που απαντούν τις περισσότερες ερωτήσεις σωστά. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, λαμβάνεται υπόψη ο μικρότερος χρόνος. Οι μαθητές που θα συγκεντρώσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες στην πρώτη φάση του διαγωνισμού θα προκριθούν στη δεύτερη φάση. 

 Πότε θα λάβει χώρα ο διαγωνισμός;

Η πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου 2016 και η δεύτερη φάση στις 24 Απριλίου 2016, σε συγκεκριμένες ώρες που θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες μέσω e-mail.

Τι χρειάζεται να έχω για να λάβω μέρος;

Δεδομένου ότι το MathAid Greece Challenge είναι ένας online διαγωνισμός, το μόνο που χρειάζεται να έχεις ώστε να πάρεις μέρος είναι έναν υπολογιστή με πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Θα πρέπει να έχω προετοιμαστεί πριν το διαγωνισμό;

Για τη συμμετοχή σου στο διαγωνισμό δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία ούτε ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά, καθώς οι ερωτήσεις που θα κληθείς να απαντήσεις δεν στηρίζονται τόσοστην ύλη των Μαθηματικών των αντίστοιχων τάξεων, αλλά είναι κυρίως προβλήματα Μαθηματικής Λογικής. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Τί θα κερδίσω;

Οι τρεις συμμετέχοντες που θα συγκεντρώσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες αθροιστικά και από τις δύο φάσεις του διαγωνισμού θα κερδίσουν ένα από τα παρακάτω δώρα:

Α' Βραβείο: Ένα tablet

Β' Βραβείο: Ένα mp3 player

Γ' Βραβείο: Ένα ζευγάρι headphones

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα σταλεί βεβαίωση συμμετοχής.

 Διαφάνεια Διαγωνισμού

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες των συμμετεχόντων του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μετά το τέλος του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα μας. Κάθε συμμετέχοντας θα μπορεί μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό να δει τη βαθμολογία που θα πετύχει στις φάσεις που έχει συμμετάσχει. Οι βαθμολογήσεις των quiz γίνονται αυτοματοποιημένα από το σύστημά μας.

Όροι διαγωνισμού

  1. Ο κάθε παίκτης μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μία μόνο φορά. Χρήστες με πολλαπλούς λογαριασμούς e-mail θα αποκλείονται αυτομάτως.

  2. Ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις δικές του δυνάμεις.

  3. Μετά το πέρας της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού, οι τελικοί νικητές θα κληθούν να λύσουν ζωντανά (μέσω Skype) προβλήματα παρόμοιας φύσης προκειμένου ν’ αποδείξουν τη γνησιότητα των λύσεων που έχουν παρουσιάσει κατά τη συμμετοχή τους στις δύο φάσεις του διαγωνισμού.

  4.  Στους διαγωνιζόμενους με τις υψηλότερες βαθμολογίες θα ζητηθεί να πιστοποιήσουν ότι βρίσκονται στη Β’ ή Γ’ Λυκείου, προκειμένου να ανακοινωθούν οι τελικοί νικητές.

*Μην ξεχάσεις να κάνεις like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεσαι για όλα τα νέα του διαγωνισμού μας!

Θέλεις να συμμετάσχεις στο MathAid Greece Challenge; Δήλωσε συμμετοχή τώρα! 

Διαβάστε περισσότερα...

Σημεία Στήριξης - Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Ιωάννη Σ.Λάτση

 

 Το MathAid Greece είναι ένας από τους 17 μη κερδοσκοπικούς φορείς που επιλέχθηκαν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα "Σημεία Στήριξης", μια πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση σε συνεργασία με το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα και τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, όπου συνολικά υποβλήθηκαν συνολικά 133 προτάσεις.

 

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των ανεξάρτητων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών που παρέχουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στην Ελλάδα οι οποίες αντιμετωπίζουν καταστάσεις ασθένειας, κακοποίησης, πείνας, φτώχειας ή καταστάσεις στέρησης, καθώς και οποιοδήποτε είδος αναπηρίας.

 

Τα βασικά στοιχεία που λήφθηκαν υπόψη κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, σύμφωνα με το Ίδρυμα, είναι η πρωτοτυπία της ιδέας, ο κοινωνικός αντίκτυπος της προτεινόμενης δράσης, καθώς και η αποτελεσματικότητα σε συνδυασμό με το πολλαπλασιαστικό όφελος της προτεινόμενης δράσης.

 

Ευχαριστούμε και δημοσίως το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και ευχόμαστε ότι, μέσω της στήριξης και της βοήθειάς του, θα καταφέρουμε να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη δράση μας! 

 

Link ανακοίνωσης αποτελεσμάτων:

 http://www.latsis-foundation.org/ell/news/programma-simeia-stiriksis-anakoinosi-apotelesmaton/2015

Διαβάστε περισσότερα...

Το mathaid επεκτείνεται

Όταν ο Γιάννης Χαρδαλούπας άρχιζε το MathAid Greece μαζί με τους Νίκο Μπουντά και Θωμά Κοντσιώτη, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τη δυναμική που θα ανέπτυσσε το project και το πόσο θα επεκτεινόταν. Το δωρεάν διαδικτυακό φροντιστήριο συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους μαθητές στις τάξεις του κι έτσι η ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη επέκταση είναι εμφανής. Κι εδώ έρχονται οι φετινοί υπότροφοι του προγράμματος Αγγελοπούλου να αναλάβουν δράση.

Η Ελπίδα Κοντσιώτη, ο Θεόδωρος Λύρης κι ο Λάζαρος Σαπουντζής σκοπεύουν να επεκτείνουν την υφιστάμενη προσπάθεια. Και πώς θα γίνει αυτό; «Μέσα από την παροχή επιπλέον εξοπλισμού στους εθελοντές καθηγητές», απαντά η Ελπίδα, η οποία εξηγεί πως υπάρχει πρόβλεψη και για παροχή υλικού στους μαθητές, το οποίο θα περιλαμβάνει βιντεοσκοπημένες παραδόσεις της θεωρίας από καθηγητές, αλλά και ασκήσεις. Μάλιστα, μέρος των διαθέσιμων πόρων θα διατεθεί και στην περαιτέρω ανάπτυξη του site του MathAid, ενώ όπως αποκαλύπτει ο Λάζαρος «θα υπάρξει κι ένας προγραμματισμός για την ακόμη μεγαλύτερη διαφημιστική προβολή του project, ώστε να γίνει γνωστό σε περισσότερο κόσμο».

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που λειτουργεί το αποκλειστικά δωρεάν ηλεκτρονικό φροντιστήριο, κι όπως λέει ο Θεόδωρος, έχουν προστεθεί περισσότερες επιλογές για τους μαθητές. Στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης ήρθαν και... κόλλησαν τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, έτσι ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη παροχή γνώσης και ύλης για το μάθημα. Μάλιστα, οι «παραδόσεις» γίνονται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle, ενώ άμεσα θα αρχίσουν περισσότερες βιντεοσκοπήσεις, οι οποίες σύντομα θα είναι διαθέσιμες στο κοινό.

Το σημαντικό στην όλη υπόθεση -και το ενθαρρυντικό ταυτόχρονα- είναι πως όλοι έχουν έναν σαφή στόχο, μία κοινή στόχευση: Την εξασφάλιση υποστήριξης της προσπάθειας από διακεκριμένους κι αναγνωρισμένους καθηγητές μαθηματικών. Κι όταν κάτι αποτελεί κοινό στόχο, τότε ένας είναι ο δρόμος. Η επιτυχία του.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτη γνωριμια: Το φροντιστηριο του Γιαννη, του Νικου και του Θωμα

Η ιδέα του Γιάννη Χαρδαλούπα, του Νίκου Μπούντα και του Θωμά Κοντσιώτη έχει σαφές οικονομικό αντίκρυσμα. Όχι για τη δική τους τσέπη, αλλά για τα οικονομικά των οικογενειών που γλίτωσαν τα έξοδα φροντιστηρίου μαθηματικών.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Log in