Σύνδεση:     moodle ico  Moodle    ||      openmeetings icon  Openmeetings

Δηλώστε συμμετοχή τώρα info {@} mathaidgreece {dot} com

To MathAid Greece στις UNIque Days!

To MathAid Greece βρέθηκε στις UΝΙque Days την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 από τις 09:00 έως τις 17:00 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

 

Τι είναι οι UNIque Days;

Σε προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, διοργανώνονται από τον φοιτητικό οργανισμό Unique Minds για 2η συνεχή χρονιά οι δωρεάν ημερίδες UNIque Days. Σκοπός των ημερίδων αποτελεί η σφαιρική ενημέρωση των μαθητών Γ’ Γυμνασίου, Α’, Β’, και Γ’ Λυκείου σχετικά με ελληνικά πανεπιστημιακά τμήματα, ώστε να πραγματοποιούν συνειδητές επιλογές σε ό,τι αφορά τις σπουδές τους.

Ενθαρρύνουμε όλους τους μαθητές να έρθουν στην εκδήλωση για να ενημερωθούν για τις σχολές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι δηλώσεις για την UNIque Day στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο λήγουν σύντομα. Μην χάσετε την ευκαιρία να παρευρεθείτε σ' αυτήν την μοναδική εκδήλωση και να γνωρίσετε από κοντά την ομάδα του MathAid

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το δελτίο τύπου των UNIque Days.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

UNIque Days: “Ανοίγουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια για το μαθητή”

 

Σε προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, διοργανώνονται από τον φοιτητικό οργανισμό Unique Minds για 2η συνεχή χρονιά οι δωρεάν ημερίδες UNIque Days. Σκοπός των ημερίδων αποτελεί η σφαιρική ενημέρωση των μαθητών Γ’ Γυμνασίου, Α’, Β’, και Γ’ Λυκείου σχετικά με ελληνικά πανεπιστημιακά τμήματα, ώστε να πραγματοποιούν συνειδητές επιλογές σε ό,τι αφορά τις σπουδές τους.

Συγκεκριμένα, οι UNIque Days 2018 θα πραγματοποιηθούν:

Σάββατο, 12 Μαΐου 2018:

(i)Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

(ii)ELGS (European Law & Governance School)-Σπουδές σε Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διακυβέρνηση,

στις εγκαταστάσεις του EPLO (European Public Law Organisation) στην Αθήνα.

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 για τα τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο χώρο του ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κεφαλληνίας 46, Αθήνα.

Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 για τα τμήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθώς και τα τμήματα Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών και Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Κτίριο της Πρυτανείας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Στις UNIque Days 2018 οι μαθητές θα ενημερωθούν για τα προαναφερθέντα πανεπιστημιακά τμήματα μέσω:

  • Παρουσιάσεων, όπου θα μάθουν βασικές πληροφορίες για κάθε τμήμα
  • Ανοιχτών διαλόγων, όπου θα συζητήσουν τις απορίες τους με ενεργούς φοιτητές των τμημάτων
  • Προσομοιώσεων των εργαστηρίων για το κάθε τμήμα, με σκοπό να αντιληφθούν ακόμα πιο πρακτικά το αντικείμενο κάθε τμήματος
  • Παρουσιάσεων projects που έχουν δημιουργηθεί στα πλαίσια των πανεπιστημίων καθώς και φοιτητικών οργανισμών, ώστε να γνωρίσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η ακαδημαΐκή πραγματικότητα.

Οι μαθητές που επιθυμούν να παρευρεθούν στις ημερίδες μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/b8cvRwHXDnC094d43

Αν ενδιαφέρεστε για οργανωμένη συμμετοχή σχολείου ή φροντιστηρίου, θα πρέπει να συμπληρώσετε αυτή τη φόρμα : https://goo.gl/8ep9go και να μας στείλετε στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. τα στοιχεία των μαθητών για κάθε ημερίδα και έως 2 εργαστήρια που επιθυμεί ο κάθε ένας να παρακολουθήσει.

Οι UNIque Days πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 2017 και σαν εκδήλωση στέφτηκε με επιτυχία από την πρώτη κιόλας διοργάνωσή της. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση ενημερώθηκαν περισσότεροι από 1100 μαθητές με τη βοήθεια 220 εθελοντών, με τους μισούς μαθητές να δηλώνουν ότι άλλαξαν γνώμη για τις σχολές που πίστευαν ότι τους ενδιαφέρουν.

Σχετικά με τον διοργανωτή, η Unique Minds αποτελεί τον πρώτο φοιτητικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που στοχεύει στη σύνδεση σχολείου και πανεπιστημίου, μέσω της άρτιας ενημέρωσης των μαθητών. Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2016 και σε μόλις 1 χρόνο λειτουργίας έχει καταφέρει με τις δράσεις της να βοηθήσει ήδη πάνω από 3100 μαθητές να επιλέξουν συνειδητά τις σπουδές τους. Όλα τα μέλη του οργανισμού είναι εν ενεργεία φοιτητές από διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις UNIque Days και τη Unique Minds μπορείτε να επισκεφτείτε τόσο την ιστοσελίδα της Unique Minds, όσο και το Facebook Page ή Youtube Channel της.